top of page

ONZE LESSEN

atelier DANCE-EXPLOSION biedt lessen aan in verschillende dansstijlen en voor elke leeftijdscategorie.
Bekijk hieronder ons aanbod en ontdek welke les het beste bij jou past.

balletdanser

KLEUTERDANS

In de les kleuterdans staat zowel het bewegen als het beleven van de allerkleinsten centraal. We combineren dansspelletjes met het aanleren van de eerste danspassen en laten hen op die manier kennismaken met dans en muziek! De kleuters worden zich in de les meer bewust van hun eigen lichaam, mogelijkheden, creativiteit en ritmegevoel. Kleuterdans is er voor kids vanaf 4 jaar.

KIDSDANCE/CLIPDANCE

Tijdens onze lessen kidsdance/clipdance leer je dansen op populaire hits. Samen met je vrienden en vriendinnetjes geef je het beste van jezelf! Techniek komt aan bod, maar het draait vooral rond fun, energie en amusement. Deze dansstijl is zeer toegankelijk voor beginners en voor kids die al enige danservaring hebben. Deze les wordt gegeven aan kids uit het 1e t.e.m 4e leerjaar.

HIPHOP & FUNK

Of je nu coole, nieuwe moves wilt leren, of je talent gewoon wat verder wilt ontwikkelen, deze lessen zijn precies waar je naar op zoek bent. Het is een dansstijl met dynamische moves, die zowel veel controle vraagt en ruimte heeft voor freestyle. Hiphop & funk is er voor stoere jongens en meisjes vanaf het 4e leerjaar én wordt ook aangeboden aan jongeren en volwassenen!

HIGH HEELS (workshop)

Tijdens deze dansles draag je hoge hakken, de 'high heels'. De choreografie wordt afgestemd op het dragen van deze schoenen. Er worden meerdere dansstijlen gemixt, maar de nadruk ligt op hiphop female style met wat latin invloeden. Doe mee en ervaar het zelf! Voor jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar.

MODERNE DANS

Moderne dans is een goede basis voor elke danser(es). De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst. In de les moderne dans wordt iets meer aandacht besteed aan techniek en lenigheid als in de andere danslessen. We beginnen de les met een stevige opwarming met de bedoeling je leniger en sterker te maken. Daarna volgt choreo op uiteenlopende muziekstijlen. Muziek is heel belangrijk in deze les, vooral het overbrengen van de emoties van de muziek naar de choreo. De les moderne dans wordt aangeboden aan kids & teens en aan jongeren en volwassenen.

ZUMBA/PARTYDANCE

De oefeningen en dansbewegingen zijn simpel, effectief, dynamisch, goed en makkelijk te volgen. Met zumba/partydance merk je niet eens dat je aan het sporten bent, het lijkt eerder een dansfeestje met vrolijke, opzwepende latinomuziek. Zumba/partydance is dé ideale work-out voor iedereen die graag danst en je verbrandt ook nog eens het maximum aan calorieën! Fun fun fun!

DANCEMIX

Dancemix is een dansles waarbij verschillende dansstijlen worden gecombineerd. Zumba/partydance en kidsdance/clipdance komen het meeste aan bod, maar er zullen ook invloeden te vinden zijn van hiphop en moderne dans. Door de verschillende stijlen is de les zeer afwisselend. Voor kids en teens uit de basisschool.

SHOWTEAM

Spotlight on!
Ons showteam bestaat uit getalenteerde dansers die graag op het podium vertoeven! Deze dansers verzorgen geregeld gastoptredens op allerlei events! Teamspirit, motivatie, enthousiasme, doorzetting en een positieve houding zijn de kernelementen van ons team!
Ook zin om deel uit te maken van ons showteam...? Check geregeld deze pagina en ontdek wanneer er audities plaatsvinden!

bottom of page